De 8 grote voordelen van lederwaren

De 8 grote voordelen van lederwaren

0 reactie minuten lezen

Lederwaren in het algemeen 

Leer is natuurlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld, overal om je heen zie je leer; schoenen, tassen, portemonnees, jassen, riemen enz. maar wat is leer nu precies? 

 

Leer is een materiaal dat afkomstig is van de huid van dieren van bijvoorbeeld; koeien, paarden of varkens. Luxere leersoorten zijn afkomstig van bijvoorbeeld een kalf, lam, ree of hert. Tegenwoordig wordt de huid van krokodillen en slangen ook tot leer verwerkt. In een latere blog leggen we u alle leersoorten duidelijker uit. Leer is ook een zeer sterkt product dat het menselijk lichaam of goederen kan beschermen, tevens is het comfortabel en gaat het erg lang mee. 

 

Leren voorwerpen, zoals schoenen en riemen zijn al bekend vanuit de middeleeuwen (oudheid). Echter is het zo dat leer al in 3300 voor christus is ontstaan (toen hadden mensen al voorwerpen bij zich). 

 

Elk soort leer wordt weer gebruikt om verschillende voorwerpen/ producten van te maken, deze worden (vaak) met de hand in elkaar gezet. Sommige mensen gebruiken hun vakmanschap om er iets heel speciaals of bijzonders van te maken, er zijn zelfs merken die groot zijn geworden door het gebruik van leer. Het gebruik van lederen artikelen heeft veel voordelen, in dit artikel worden alle voordelen op een rijtje gezet. 

 

1. De geur van lederwaren 

We beginnen met een opmerkelijk voordeel; de geur van lederwaren. Hoe raar dit ook klinkt, maar leer heeft heeft een bepaalde geur die bijna iedereen wel kent. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens aan zijn leren portemonnee geroken (dit is een aardig sterke geur). In tegenstelling tot een synthetische geur geeft leer niet af (een synthetische lucht kan vaker lang blijven hangen). Aangezien de geur van leer natuurlijk is, zal het niet onaangenaam gaan ruiken of mengen met andere geuren, waardoor parfum bijvoorbeeld niet van geur kan veranderen (de geur van leer is neutraal). 

 

2. Lederwaren zijn milieu vriendelijk 

Zoals al eerder vermeld zijn lederwaren natuurlijk, er worden matige chemicaliën gebruikt waardoor de lucht, rivieren en het milieu in het algemeen niet vervuilen, ten opzichte van synthetische goederen (daar worden vele malen meer chemicaliën gebruikt). Lederwaren gaan ook veel langer mee, waardoor je geen wegwerp maatschappij creëert, maar je jaren trots kan zijn op het leren product (hoe ouder het wordt, hoe mooier). Tevens zijn lederwaren ook nog eens biologisch afbreekbaar. 

 

3. Leer is een goede investering 

Dit brengt ons meteen op het onderwerp over een goede investering. De meeste mensen geloven niet dat leer goedkoop is (het staat vaak bekend als duurder product) en dit klopt deels ook inderdaad. Een leren tas is vaak duurder dan een synthetische tas (het grote verschil zit ook al vaak in het handwerk). Een synthetische tas is vaak al binnen twee jaar kapot (en zeker ook al niet meer zo mooi) waar een leren tas tot wel 10 jaar (of soms nog ouder) mee kan gaan en zeker mooier wordt na jaren. Een leren tas, portemonnee of andere accessoire kan vaak makkelijk gerepareerd worden, waar een synthetisch of stoffen product vaak wordt weggegooid. We hebben een leuk rekenvoorbeeld om te laten zien dat een tas die duurder is (leer) uiteindelijk toch goedkoper is dan kunststof (synthetisch). 

 

Leren tas:Aankoopbedrag: €350,00 / gaat 10 jaar mee = €35,00 per jaar 
Kunststof tas: Aankoopbedrag: €150,00 / gaat 2 jaar mee ; €75,00 per jaar 

 

4. Leer is tijdloos 

Lederwaren bestaan natuurlijk al jaren en jaren en het is nog steeds niet weg te denken uit het straatbeeld. Overal waar je kijkt zie je leren jassen en tassen, zowel bij heren als bij dames en altijd in de mode en het kenmerkt een persoon die kwaliteit, pasvorm en handwerk waardeert. Leer heeft zich natuurlijk al bewezen dat het een tijdloos product is, je kan niet zeggen "ooh wat een dure tas, ik koop het niet want straks gaat het uit de mode". De prijs van een leren tas of portemonnee komt natuurlijk wel ergens weg, je betaalt natuurlijk altijd voor het merk maar de soorten leer, de grootte en het aantal vakken en ritsen zijn ook heel afhankelijk van de prijs. Wilt u graag een betaalbaar product? Kijk dan eens naar onze eigen collectie: lederwaren online collection.

 

5. Stijl 

Leer is een vrij uniek product en kan zowel een luxe, stoer en/ of vintage uitstraling geven (het is een zeer elegant materiaal). Leer wordt tegenwoordig ook heel vaak geverfd, waardoor er verschillende kleuren ontstaan (vaak bij leren dames tassen en portemonnees), mannen gaan vaak voor de kleuren: zwart, bruin of cognac leer.

 

"Leer ziet er altijd mooi uit en is een indicator voor kwaliteit, waardering voor elegantie, kracht en natuurlijkheid".

Wat wel steeds populairder wordt is de kleur blauw, dit is een unisex kleur en geeft ook voor de heren een wat stoerdere uitstraling, waarbij het voor de dames vaak een wat chiquere look geeft. Een merk bij ons in de collectie is Bull & Hunt hier zie je veel verschillende soorten kleuren in de collectie (vaak ook gemaakt van gewassen leer).  

 

Een voordeel van echt leer is dat het niet gaat "afschilferen" of barsten en kan deze stof (of producten) heel wat hebben. Motor jassen zijn ook vaak niet voor niks gemaakt van leer. 

 

6. Sterk materiaal 

Leer gaat lang mee (het is tevens een dik materiaal) en behoudt echter ook lang zijn kwaliteit. Zo is leer bestand tegen droogte en erg zwaar gebruik (met een speciale behandeling is leer ook bestand tegen vuur) en vaak ook gedeeltelijk waterdicht. Buiten de stevigheid is het natuurlijk een mooi product maar raden we iedereen aan om voor bijvoorbeeld het reizen een stevige leren weekendtas te kopen, waarin de spullen "veilig" worden vervoerd. Het laatste wat je zou willen is dat de weekendtas scheurt wanneer je rent om een bus of trein te halen. 

 

7. Natuurlijk product 

Leer is afkomstig van dieren en daarmee een natuurlijk materiaal. Hieronder een kleine lijst met leersoorten (in een latere blog leggen we de soorten leer nader uit); 

 

  • Rundleer
  • Buffelleer
  • Kalfsleer
  • Splitleer
  • Kunstleer (PU, imitatieleer, skai of kunstleder)
  • Vegan leer (lijkt op kunstleer, is te vergelijken met veganist en vegetariër) 
  • Suède
  • Nubuck
  • Nappaleer/analineleer

 

Leer voelt erg soepel aan en vormt zich ook naar de huid, in vergelijking met synthetische vezels kan leer (bijna) geen huiduitslag geven. Het dragen van natuurlijke materialen zoals lederwaren zal de huid laten ademen en zal je in tegenstelling tot synthetische vezels of materialen een fijn en comfortabel gevoel geven. 

 

8. Leer adement / hoge flexibiliteit 

Het lijkt wat vaag, maar het is een feit dat leer een adement materiaal is. Vergelijk dit is met een gesloten ruimte (waar de ramen dicht zijn) als dit jaren zo is ontstaat er schimmel en ontwikkeling van een muffe lucht. Als je dit laat ventileren en werkt met houten kozijnen (natuurlijk) dan kan je dit vergelijken met een mooi stukje leer wat ook jaren lang meegaat. Als leer niet ademend zou zijn, zou je het ook niet jaren lang kunnen gebruiken (synthetische stoffen zullen al vele malen eerder slijten). Het is en blijft toch echt een feit dat lederwaren meerdere jaren (vaak meer dan 10 jaar) mee kunnen gaan, en hoe ouder het artikel wordt, hoe mooier. 

 

Zoals in vorige onderwerpen al is besproken; leer is een prachtig en sterk product, is vaak meerdere jaren te gebruiken maar toch ook echt flexibel. Leer vormt zich naar de huid of naar een product (denk aan een fietszadel, een echt leren fietszadel is in het begin erg stevig en niet fijn om op zitten, maar zal na een aantal keer gebruik naar uw billen vormen en u heeft nog nooit zo'n fijn zadel gehad) dit geldt natuurlijk ook voor een leren jas. Als het leer stug blijft, is dat vaak een slechte zaak; "Leer vormt zich naar de levensstijl (pasvorm) en de manier van gebruik van de eigenaar van het product".

 

We hopen dat u iets wijzer bent geworden na het lezen van deze voordelen van lederwaren. We kunnen wel stellen dat leer ons favoriete materiaal is. Het is sterk, gaat vaak jaren lang mee, is betaalbaar (als u rekent dat het meerdere jaren meegaat) en het ziet er natuurlijk heel mooi uit (het is ook wel een luxe product maar ook extreem duurzaam). 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "De 8 grote voordelen van lederwaren "Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Dames tassenHeren tassenPortemonneesAccessoires SALE Merken Over onsBlogKlantenserviceMijn account